5 oplevelser, du ikke må gå glip af, når du holder sommerferie på Bornholm

En sommerferie på Bornholm skal selvfølgelig tilbringes på stranden. Men er der dage med overskyet vejr, får du her 5 bud på andre oplevelser, du ikke må gå glip af på Bornholm.

1. Hammershus
Den gamle slotsruin, der både har huset tyskere, svenskere og danskere, og bl.a. har fungeret som fængsel for Leonora Christina. Overvældende og smuk. Kom evt. sidst på dagen, tag en picnickurv med og nyd solnedgangen over Østersøen.

Tjek også vores tips til andre måder at opleve Hammershus på.

2. Naturvandring med Søren Sillehoved
Den tidligere naturvejleder har vandret i den bornholmske natur i en menneskealder og ved alt om klipper, dyr og planter. Han har endda vandringer i Rønne, hvis man ikke er til alt for meget natur.

Sommerferie på Bornholm: Søren Sillehoved viser rundt i Rønne med en fin blanding af røverhistorier og imponerende viden.

Søren Sillehoved viser rundt i Rønne med en fin blanding af røverhistorier og imponerende viden.

3. Middag og koncert under åben himmel på Gæsten
Gæstgivergården i Allinge huser hvert år en række danske kunstnere, der kvitterer for opholde med en friluftskoncert. Blandt de faste gæster er Peter Sommer, Rasmus Nøhr og Nephew. Kom i god tid, få en plads og gå om bord i den lækreste grillbuffet.

Peter Sommer spiller på Gæstgiveren i Allinge. Mad og musik under åben himmel, uhm!

Peter Sommer spiller på Gæstgiveren i Allinge. Mad og musik under åben himmel, uhm!

4. Bornholms Kunstmuseum
Skal du kun besøget et museum under din sommerferie på Bornholm, skal det være kunstmuseet. Smuk arkitektur midt i den bornholmske granit. Udsigten gennem vinduerne kan næsten forveksles med malerierne. Vi anbefaler en guidet tur i den permanente udstilling. Husk også at hilse på Svends skotske højlandskøer på marken ved siden af museet.

5. kadeau: Øens bedste restaurant
Spis lokale bornholmske råvarer på kadeau, der har en søster-restaurant med Michelin-stjerne i København. I Vestre Sømarken på Bornholm er den største stjerne dog udsigten over Østersøen og de hvide klitter, man næsten sidder og spiser i. Maden er fantastisk. Husk at booke bord.

Meget mere sommerferie på Bornholm

Der er mange andre fantastiske oplevelser på Bornholm, og kun hårdt presset har vi udvalgt disse 5. Del gerne andre perler herunder i kommentarsporet.

Pernille Boelskov

2 kommentarer

 1. Henning · juli 6, 2014

  Gode forslag til bornholmske oplevelser. Men er man på kunstmuseet, skal man da også gå en tur ind i Den Sorte Gryde. Det er en dyb klippesprække i klipperne nedenfor museet.

  • Pernille Boelskov · juli 6, 2014

   Tak for tippet, Henning.

   Jens har aldrig været inde i den Sorte Gryde, så jeg må tage ham med derind ved lejlighed.

   Man kan i øvrigt læse mere om de giftige edderkopper, der også bor derinde her: http://bit.ly/1q98Fvy