Tag bus eller tog til Bornholm

Vil du billigst til solskinsøen? Så tag med bus eller tog til Bornholm.

  • Start på Københavns Hovedbanegård.
  • Hop på bus eller tog mod Ystad i Sverige. Turen tager ca. 1 time.
  • Gå om bord på hurtigfærgen i Ystad. Overfarten tager 1 time og 20 minutter.

Det tager 3 timer fra hovedbanegården, og til du får fast grund under fødderne igen i Rønne.

Billigst med bus

Tag bussen til Bornholm

Bornholmerbussen kører dig til og fra Ystad.
Foto Anne Sofie Wibe.

Tager du Bornholmerbussen fra Københavns Hovedbanegård, kan du komme til Bornholm for 290 kr. inklusiv færgebillet. Bussen kører ikke med om bord. På nogle afgang findes særlige tilbudsbilletter til ca. halv pris.

Husk at være der 10 minutter før. Vi er før kommet spænende i sidste øjeblik, og så bliver chaufføren ikke glad. Og det er heller ikke sikkert, I kommer til at sidde sammen.

Her i 2015 er der kommet en konkurrent til Bornholmerbussen, nemlig Rute 700, hvor bussen kører med om bord på færgen. Billetter koster 300 kr.

Mere benplads i toget

Med DSB rejser du med tog fra Københavns Hovedbanegård til Ystad. Det tager cirka en time. I forhold til bussen er der mere benplads her – og toilet om bord.

Det er til gengæld en smule dyrere – ca. 330 kr. for en enkelt tur inklusiv færgebillet. Kun få ugedage er det tilladt at rejse uden pladsreservation.

Ulempen ved toget er, at det oftest afgår fra det hemmelige spor 26 på Københavns Hovedbanegård. Det tager 5-10 minutter længere tid at komme ud til dette spor – alt efter hvor meget bagage, du har med. Spor 26 ligger for enden af spor 5 og 6.

Andre veje til Bornholm

Du kan også sejle direkte fra Køge til Bornholm. Det tager 5 timer og 30 minutter.

Skal du til Bornholm mere end et par gange om året, kan du investere i et Færgenkort. Som mange stadig kalder et Bornholmerkort, som det hed tidligere. Du betaler en årlig afgift for kortet, men rejser billigere med både bus og tog til Bornholm.

Køb billet til bus og færge til Bornholm

Billetter til Bornholmerbussen købes her. Og her tjekker du, om der er billigere billetter til bussen.

Billetter til toget købes på dsb.dk

Pernille Boelskov