Spisesteder i Rønne

Bornholms største by, Rønne, er også byen med flest spisesteder.

Her får du vores personlige liste over spisesteder i Rønne. Ikke alle er med – kun dem vi er glade for eller… i hvert fald de steder, vi har testet. Vil du have flere bud, så tjek Google.

(Går du efter øens bedste gourmet-oplevelser, skal du uden for Rønne – f.eks. til Kadeau eller Stammerhalle Badehotel.)

Den store pakke

Di 5 Staûerna – jeps, det betyder “De 5 Stuer” på bornholmsk og er Hotel Fredensborgs 5 sammehængende spisestuer. Her finder du Rønne-områdets skarpeste køkkenkniv og højeste prisniveau. Vi er især glade for Staûernas torsdags-traditionelle og overdådige fiskebuffet. Alt godt fra havet kogt, braset, dampet, friteret og bagt i utallige varianter. Men tjek lige deres hjemmeside, for det er ikke hver torsdag, der er fiskebuffet.

De sidste par år har Di 5 Staûerna også eksperimenteret med sushi-aftener på udvalgte fredage. Eksperimentet forlyder at være et besøg værd.

Spisesteder i Rønnes centrum

Brazz – centralt på torvet, hvor du i gamle dage fandt Sams Corner, ligger nu Brazz. Et klassisk cafékøkken, som faktisk er ret godt, og som efter vores mening byder på Store Torvs bedste smørrebrød!

Cafe Gustav – også på Store Torv er ikke Bornholmer by Hearts favorit-spisested, men leverer en klassisk café-menu. Hvis du holder af rigtig ost på dine nachos, så er det ikke her, du skal bestille dem. 

Casa Mia – i hjørnet ved smutvejen mellem Store Torv og Snellemark gemmer Rønnes ældste italienske restaurant sig. Pizza og pasta, som det skal være. Og ja, der er rødternede duge på bordene.

For flere år siden spiste Bornholmer by Heart date-pizzaer på Casa Mia. Siden har Casa Mia fulgt med udviklingen og lavet bl.a. en bornholms/italiensk fusions-pizza: den særlige Hallegård pizza (ja den Hallegård). Pizzaen har bl.a. Fru Larsens spegepølse på topping-listen.

Bon appetit.

Hvor har du spist godt i Rønne? Hvilket spisested er din favorit? Fortæl os gerne hvad DU synes, i kommentarfeltet herunder!

Jens Christian Wibe